Over Talent en werk

[Talent-en-werk] is opgericht door Jannine van der Naald. Als trainer en coach helpt zij al ruim tien jaar iedereen die op zoek is naar zijn nieuw of ander werk. Of die wil ontdekken wat zijn of haar talenten zijn. Het is het liefste wat Jannine doet: motiveren, inspireren en enthousiasmeren.

Wie is Jannine?

“Moeder van twee geweldige jongens. Ik ben zo’n tien jaar geleden voor de liefde verhuisd van Zuid- naar Noord-Limburg. Met mijn partner woon ik in het mooie Maasbree. Als ik mezelf zou moeten typeren in vijf woorden zijn dat: enthousiast, positief, gedreven, eerlijk, respectvol.”

Hoe en waarom heb je [Talent-en-werk] opgericht?

“Vroeger wilde ik juf worden. Het pad dat ik volgde ging echter een heel andere kant op. Ik koos voor een studie en werk waar ik op dat moment in mijn levensfase van dacht dat het wenselijk was. Keuzes waarvan ik wist dat het op goedkeuring in mijn omgeving kon rekenen. Maar écht blij werd ik niet van mijn werk. Door de ervaringen van het leven – hoogte- en dieptepunten – wist ik op een gegeven moment: het roer moet om.

In 2009 maakte ik een nieuwe start met een opleiding Human Resources Management (HRM) en toegepaste psychologie. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik koos mijn eigen pad en ging voor het ondernemerschap. Als trainer en coach kan ik nu doen wat mijn hart ingeeft: mensen verder helpen. Zelf moest ik ook op zoek naar de juiste weg. Geen gemakkelijke opgave. Het is ontzettend fijn om nu een ander op het goede spoor te zetten. Mijn nieuwsgierigheid naar kennis en mensen komt daarbij goed van pas. Persoonlijk (en praktisch) samen uitzoeken wie je bent, wat je wilt en over welke talenten en kwaliteiten je beschikt. En die talenten en kwaliteiten vervolgens versterken en effectief inzetten.”

Wat maakt het trainen en coachen het mooiste werk?

“Het moment waarop een deelnemer het heft in eigen handen neemt, keuzes durft te maken en doelen stelt die passen bij hem of haar.”

De zoektocht naar werk of je talent is als een soort puzzel. Samen gaan we op zoek naar dat ene missende stukje.